19:00

Sjösa IF

Referat: IFK Nyköping U - Sjösa IF

Seriepremiären avklarad och det mot ett lag som vi tänker oss kommer tillhöra den absoluta toppen.
Ska man summera kort så hängde vi med skapligt i stora delar av matchen och första halvlek var jämn.
Dessvärre fick IFK 1-0 redan efter knappa tre minuter på en markeringsmiss, men efter det presterade Sjösa emellanåt rätt skaplig fotboll. Robin Axbom fick det allra bästa läget att kvittera och även Rebin Taleb Aziz och Oscar Jonsson stressade fram något som kanske borde ha resulterat.
I stället kunde IFK öka på till 2-0 sedan vi gått bort oss i eget straffområde. Vi var helt enkelt inte skarpa nog närmast de båda målen.
- Spelmässigt framåt tycker jag ändå vi att vi gjorde en bra match och stundtals är vi det bättre laget i mina ögon. Att IFK är värda segern är inget snack men kanske med 2-1 eller 3-1 då vi släpper till alldeles för billiga mål. Så vi har att jobba på i defensiven både med kommunikation och positionsspel, plus att vi måste utnyttja våra styrkor mera. Grabbarna krigade på bra och var säkert mycket nervositet också inblandat. Vi får se de första matcherna som träning då vi måste testa oss fram vad som funkar och inte, säger Emil Lerjerud.
2-0 precis före paus när det egentligen kunde ha varit 1-2 eller rentav 0-2 om vi skött straffområdesspelet rätt.
Gick luften ur där vid 2-0?
- Luften gick ur litegrann men vi kände ändå att vi var med, det var väl snarare när de fick in 3-0 som luften gick ur, säger Empa.
Ska vi summera målen så kom tre eller fyra av dessa efter att vi missbedömt studsar på den hårda "gräs"planen eller bjudit på grova markeringsmissar snarare än att IFK gjorde mer än som krävdes vid situationerna. 4-0-målet dock värt att applådera, en riktig kanonfrispark från 30 meter rakt upp i främre krysset.
Plus även för vårt rejäla duellspel ute på planens centrala delar, särskilt i första halvlek.
Träning onsdag innebär nya tag, för sedan möter vi troligtvis en helt annan typ av motstånd när Västerljung gästar oss på lördag 11.00. Vi uppmanar er dock att inte komma ut till IP, utan följa matchen via vårt solidplaykonto som vi länkar till i sociala medier.
Här kan ni se hela matchen från i går och här kan ni se ett sammandrag med höjdpunkter och lågvattenmärken.
Dessa deltog mot IFK.
Startelva: Lucas Johansson - Leo Thun, Andreas Furesjö Ekman, Rasmus Ericson, Emil Forslin - Linus Johansson, Robin Axbom, Fredrik Mobeck, Adam Friberg Joakimsson - Oscar Jonsson, Rebin Taleb Aziz.
Avbytare som deltog: Gustav Hagberg, Rasmus Aggeroth, Rasmus Forsberg, Rasmus Fuhrman, Robert Hellman.
Lagledning: Eric Stenius, Emil Lerjerud, Johan Andersson.
Tv-produktion: Marcus Langbrandt.